De sportvereniging van Appelscha

3e Nieuwsbrief


verenshuttle

Beste sporters,

In 2024 gaan er bestuurlijk gezien dingen veranderen voor:

- badminton

- gymnastiek

- voetbal

- volleybal

Vele jaren heeft de omni-sportvereniging een rol vervuld voor de bovenstaande sport afdelingen, denkend aan: innen contributies, verzekeringen afsluiten, gezamenlijk gesprek richting gemeente en fungeerde het bestuur als een denktank en sparring partner in zaken waar tegen aan werd gelopen.

Maar de vraag anno 2024 is of de omni-vereniging nog steeds in deze behoefte voorziet?

Na alle voors en tegens op een rij te hebben gezet is gezamenlijk besloten om de

omni-vereniging niet langer actief te laten zijn.

De verschillende afdelingen gaan hierna op eigen kracht verder.

Wanneer de omni-vereniging daadwerkelijk opgeheven gaat worden is nog niet bekend, dit is afhankelijk van de nog te nemen stappen.

Hiervoor worden plannen gemaakt om ervoor te zorgen dat de zaken aan de diverse afdelingen goed worden overgedragen.

Hoofdbestuur AFC - Stânfries

20e Steegden dubbel toernooi februari 2024 te Appelscha 

Zaterdag staat al weer de 20e editie van ons Steegdentoernooi op het programma!

Op dit moment van schrijven zijn alle poules volledig bezet en daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Hopen dat dit de laatste dagen zo blijft…..

Mochten je niet meedoen en ons willen supporteren, je bent van harte welkom in de sporthal zaterdag. Wij spelen van 9.30 tot ongeveer 17.00 uur. Daarna volgt de prijsuitreiking.

Dit jaar hebben we speciale prijzen voor de nummers 1 en 2 van elke poule.

Deze editie hebben we 3 sponsoren:

- Remon passie voor water

- De Smelthe makelaardij Smilde

- Pedicure en Wellness te Langedijke

Dit jaar is er ook weer de gelegenheid om gebruik te maken van een stamppot buffet in de sporthal. Hiervoor moet je jezelf (en eventuele partner) wel aanmelden.

Wij proberen er met elkaar weer een mooie sportieve dag van te maken.

 


 

Oldstars badminton in Appelscha!

OldStars1

 

OldStars2


Persbericht.

OldStars badminton van start in Appelscha

Op vrijdagmorgen 15 maart 2024 start in de Steegdenhal te Appelscha OldStars badminton. Op deze dag zijn alle 65-plussers uit Appelscha en de wijde omgeving van harte welkom bij AFC badminton. Dit om dan gratis kennis te maken met OldStars badminton. 

OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. 

De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke speelochtend staat ontmoeting en sociaal contact centraal. Een sportieve outfit is voldoende wij zorgen voor rackets en shuttles.

Aanmelden voor de start op 15 maart kan via Roel van der Velde, 06-13623941

Ook kan daar informatie ingewonnen worden.

Meer informatie over de badmintonvereniging in Appelscha staat op de website: www.afcappelscha.nl/badminton

OldStars bij badmintonvereniging AFC Appelscha

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met de Nederlandse Badmintonbond in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Badminton is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is natuurlijk geheel gratis. 

Wij zien uit naar jullie komst, van harte welkom!

Het programma voor de kick-off op vrijdag 15 maart 2024:

9.30 uur   inloop

9.40 uur   welkomstwoord

9:45 uur   start training met warming-up

11:00 uur  nazit, evaluatie met kopje koffie

Na de kick-off op 15 maart komt de groep wekelijks op de vrijdagochtend van 9.30 uur tot 11.00 uur in de Steegdenhal, Nijesteegde 49A te Appelscha bij elkaar. 

Samen fit ouder worden met OldStars

Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 65-plussers om samen fit ouder te worden. We inspireren tot een leven lang bewegen. Daarom zetten we ons er voor in dat iedereen in Nederland laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving thuis of in de buurt. Onze beweeginspiratie geeft senioren de mogelijkheid om op hun eigen manier fit te blijven. Zo ervaren zij de voordelen van een leven lang bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en partner Ministerie van VWS. Het doel is dat senioren elkaar ontmoeten om samen verantwoord te bewegen, zodat zij regie houden over hun eigen leven.

Na OldStars badminton lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 65-plussers zoals onder andere OldStars hockey, OldStars tafeltennis, OldStars wielrennen en OldStars hardlopen.

OldStars Vitaal richt zich op doelgroepen in en rondom woonzorgcentra.

Over het Nationaal Ouderenfonds

 

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!