De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Appelscha 5 speelde interessante wedstrijd tegen Staphorst 4 (10 maart)

Rond 20.00 uur begon de damesdubbel met Carla en Silvia. Silvia verving wederom de geblesseerde Arris. Jesse en Wessel speelden tegelijkertijd hun herendubbel. Carla en Silvia speelden een spannende 1 e set die maar met klein verschil werd verloren. De 2 e en 3 e set waren ze goed op dreef dus die werden allebei door hen gewonnen. Met de herendubbel van Jesse en Wessel ging het vooral in 1 e set echt moeilijk. In de 2 e set waren ze beter, maar ze verloren hem toch, ook al was dat met een minder groot verschil. In de mixdubbel gingen Silvia en Wessel als eersten van start. Het was vol in de zaal, dus was er maar één baan beschikbaar, maar nu kon er wel geteld worden. Je kon zien, dat Silvia en Wessel wat meer aan elkaar gewend raakten. Hun 1 e set was heel spannend, maar werd wel door hen gewonnen. De 2 e set waren de tegenstanders wat minder fel, en konden ze vervolgens winnen met een wat groter verschil. Nu was het tijd voor het enkelspel. Wessel begon als eerste. Helaas was zijn tegenstander te goed, en kreeg hij niet de kans om te winnen. De tegenstander van Jesse nam meteen afstand van hem, dus kon Jesse zijn beide sets helaas ook niet omzetten in winst. Silvia deed het heel goed en won haar 1 e set met 2 puntjes verschil! Helaas lukte het haar in de 2 e en 3 e set niet om te winnen. Met Carla ging het in de 1 e set heel goed. Ook was haar 2 e set niet slecht, maar ze verloor toch, al was dat met een klein verschil. Toen ze in de 3 e set vóór stond maakte haar tegenstandster een ongelukkige val. De EHBO’er stelde vast dat haar schouder uit de kom was geschoten. Super sneu ! De einduitslag werd op dat moment 5-3 voor Staphorst. Iedereen was geschokt en het hele team ging met de geblesseerde dame mee naar het ziekenhuis. Het was tot de ongelukkige val een hele sfeervolle wedstrijd, maar niemand was hierna nog blij en dat is heel voorstelbaar!

 

Annie de Vries

Leuke wedstrijd tussen Appelscha 5 en Diever1 (25 -02-2020)

De spelers van Appelscha 5 waren deze avond; Carla, Silvia (zij viel in voor Arris die geblesseerd was), Jesse en Wessel. Bij Diever was een mannelijke speler te weinig, hiervoor viel Tineke in, en zij noemde zichzelf deze avond zodoende maar ‘Tinus’. Dit vond iedereen wel grappig. Rond 19:50 uur werd er begonnen met de mixpartijen. Carla en Jesse speelden niet slecht, maar verloren toch beide sets. Silvia en Wessel wonnen hun 1 e set vrij gemakkelijk, maar de 2 e set verloren ze met een klein verschil. Helaas verloren ze ook de 3e set, ook al was dat met het kleinste verschil. Jammer hoor! Carla en Silvia konden het de dames tegenover hen helaas niet moeilijk genoeg maken, dus verloren ze. Jesse en Wessel wonnen met gemak van Tinus en haar medespeler. Het eerste wedstrijd punt was dus binnen! Nu was het afwachten, wat de enkelspel-wedstrijden nog zouden opleveren. Silvia kon niet op tegen het goede spel van haar tegenstandster, jammer! Ze verloor beide sets. Bij Carla lukte het ook niet echt, zij verloor in 2 sets. Jesse kon het helaas ook niet bolwerken ook al speelde hij wel heel goed! Wessel mocht tot slot tegen Tinus. Wessel deed dat zo goed, dat hij de Appelscha’sters er nog mooi een puntje bij bezorgde. De einduitslag werd 6-2. Het was weer echt gezellig bij de spelers en met de overige toeschouwers!!!

Annie de Vries

Zaterdagteams, weer geweldig op dreef! (8-2-20)

Op zaterdag 8 februari waren er drie teams aanwezig in de sporthal van
Appelscha.
Naast het team van AFC1 volwassenen waren er AFC J1 en AFC J3.
Omdat de wedstrijdtijd was verplaatst van ’s morgens half 10 naar ’s
middags 4 uur, kon AFC J2 helaas niet spelen.
De jongens van AFC J1 speelden tegen BV NOP J1.
Ze hebben heel goed gespeeld, vol enthousiasme en wonnen met 6-2
hun wedstrijd, wat heel erg goed was. Prachtig hoor jongens!!!
De Jongens van AFC J3 speelden tegen BC Oosterwolde J2.
Ook hier ging het hun gemakkelijk af, al gingen er nog 2 punten mee
naar Oosterwolde.
De volwassenen deden het zo mogelijk nog beter. Zij speelden hun
wedstrijd tegen NOP 3 en stonden bovenaan in hun klasse.
Ze konden op deze dag het kampioenschap behalen.
Ze speelden echt supergoed en sloten hun wedstrijd af met 8-0, wat een
geweldig resultaat was!
Hierdoor werden ze KAMPIOEN omdat de naast concurrenten hun niet
meer bij konden halen.
Er waren veel mensen aanwezig in de zaal en op de tribune. Zelfs trainer
Piet is een poosje langs geweest, dat werd ook zeker gewaardeerd.
Natuurlijk waren er ook familieleden van de kampioenen, die hebben ook
echt genoten van deze prachtige dag!
Natuurlijk heb ik zelf ook weer echt genoten van het mooie spel en de
overwinnningen en het kampioenschap!

Annie de Vries

Goed gespeelde wedstrijd Appelscha 4 – Ruinen 3 (18-2-20)

Hoewel het op dinsdagavond 18 februari voorjaarsvakantie is, was het toch heel erg druk in de Sporthal. Hierdoor was er maar één veld beschikbaar. De spelers Jannie, Sytske, Berend en Kees, namen het op tegen Ruinen 3. Rond 20.00 uur begonnen Berend en Kees met hun herendubbelspel. Het was meteen al heel erg spannend. De 1 e set werd door hen verloren met een heel klein verschil. De 2 e set was gelijk opgaand, en werd gelukkig met 25-23 gewonnen door Berend en Kees. Prachtige set heren. Er was dus meteen al een 3 e set te zien. Trainer Piet zat ook op de tribune. Hij gaf geen training, maar wel af en toe een kleine aanwijzing. Nou hij kon tevreden zijn want onze heren haalden deze set, met wat meer verschil, binnen. Goed gedaan jongens! Jannie en Sytske, wonnen hun 1 e set redelijk gemakkelijk, maar verloren hun 2 e set met ongeveer dezelfde cijfers. Er kwam dus alweer een 3 e set aan te pas. Gelukkig wonnen zij deze ook. Complimenten dames! Jannie en Kees speelden als eersten hun mixpartij. Zij wonnen hun 1 e set, maar verloren de 2 e set, waardoor er al weer een 3 e set aan de orde was. Hoeraaaa….die wonnen ze! De tegenstanders van Sytske en Berend, waren heel goed bezig, zij wonnen beide sets met redelijk groot verschil. Complimentje voor Ruinen deze keer. Nu moesten de enkelpartijen nog gespeeld worden. Deze konden alle vier ongeveer gelijktijdig gespeeld worden, omdat het al na 22.00 uur was. Kees begon als 1 e aan zijn partij. Hij won zijn 1 e set, maar verloor zijn 2 e , dus mocht hij weer een 3 e set spelen. In deze set ging het weer beter, en won hij! Met deze winst zorgde Kees ervoor dat hun team niet meer kon verliezen. Berend begon een superspannende 1 e set die hij won met 23-21.In de 2 e set leek de fut er wat uit te zijn, want deze verloor hij. In zijn 3 e set ging het aardig beter, maar hij kon hem helaas net niet winnen. Jannie verloor haar 1 e set, maar gooide het roer toen om, de 2 e set won ze. De 3 e set verloor ze op het nippertje. Sytske had maar 2 sets nodig om de winst voor haar team binnen te halen. Super goed gedaan meid!!! Het was dus een superspannende wedstrijd met heel veel driesetters, maar dat uiteindelijk de winst toch met 5-3 naar Appelscha ging was geweldig! Wel sneu voor jullie Ruinen.

Annie de Vries

Bijzonder goed gespeelde wedstrijd van Appelscha-1 (4-2-20)

Ze speelden tegen Ruinen 2 met de spelers Lyan, Ruth, Roel en Teun.
Er was op dinsdag 4 februari maar 1 veld beschikbaar, omdat er een
aantal nieuwe mensen waren, die meededen aan de training.
Zo tegen 20.00 werd er begonnen aan de damesdubbelspel wedstrijd.
Lyan en Ruth hadden een superspannende 1 e set, die ze wonnen met
23-21. In set 2 e set leek alles op z’n kop te staan. De dames zelf snapten
er niks van, net als de toeschouwers. Ze verloren deze set dus. In de 3 e
set ging het wel weer iets beter, maar het eindigde wel met verlies!
Gelukkig waren Roel en Teun wel goed op dreef en wonnen ze beide
sets met redelijk groot verschil.
Ruth en Teun speelden de eerste mix-dubbelpartij. In de 1 e set ging bijna
alles hun kant op en wonnen ze met groot verschil. In de 2 e set ging het
er heel anders aan toe. Het was super spannend en ze verloren met 21-
23. Er kwam dus alweer een 3 e set aan te pas. Gelukkig hebben ze toen
de draad weer opgepakt en wonnen ze deze set! Lyan en Roel hadden
maar 2 sets nodig om de winst binnen te halen, al was het een prachtige
partij om naar te kijken.
Nu moesten de enkelspel wedstrijden nog worden gespeeld. Gelukkig
waren er toen 4 velden beschikbaar, omdat de meeste mensen al naar
de kleedkamers waren. Roel was goed op dreef en won beide sets vrij
gemakkelijk. Teun verloor zijn 1 e set, won zijn 2 e set heel goed. De 3 e set
was heel erg spannend, maar die verloor hij jammer genoeg met twee
puntjes verschil. Lyan had pech, want ze verloor haar beide sets nogal
vors. Ruth had een geweldige 1 e set die ze winnend afsloot met 22-20.
De 2 e set ging het iets gemakkelijker, want die won ze met 21-17.
Het was weer een prachtige wedstrijd die door Appelscha 1 met 5-3
werd gewonnen Gefeliciteerd hoor!

Annie de Vries