De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Eerste verlies in thuiswedstrijd Appelscha 4- Zuidwolde 3 (15-10)

Op dinsdagavond 15 oktober 2019 speelde Appelscha 4 met de spelers Janny en Sytske, Berend en Kees tegen Zuidwolde 3. Er werd met de dubbelspelen begonnen. De heren begonnen heel goed, en wonnen hun 1 e set met het kleinste verschil. In de 2 e set wilde het niet echt lukken, er moest dan ook een 3 e set worden gespeeld. Deze set werd in tegenstelling tot de 1 e set met het kleinste verschil verloren. Jammer mannen, want jullie deden het heel goed! Met de dames wilde het in de 1 e set niet zo lukken. In de 2 e set gaven ze veel meer tegenstand, maar kwamen ze helaas net te kort om er een 3 e set uit te slepen. De eerste mixpartij werd gespeeld door Janny en Kees. Zij verloren beide sets met redelijk groot verschil. Sytske en Berend speelden een goede 1 e set, maar verloren nipt. De 2 e set pakte voordeliger uit, want die werd met 22-20 gewonnen. De 3 e set konden ze het wat rustiger aan doen, ze hadden nl een leuke voorsprong die ze goed konden vasthouden en hiermee sleepten zij het 1 e winstpuntje binnen! Janny begon voortvarend aan haar enkelspel en won de 1 e set. In de 2 e en 3 e set wilde het echter minder goed lukken omdat ze last had van haar hand. Zij moest dan ook de winst uit handen geven. Berend won op zijn gemakje de 1 e set, maar verloor daarna zijn 2 e set met 20-22. De 3 e set won hij weer vrij fors. Leuk man! Kees leek wat vermoeid te zijn en verloor beide sets. Sytske had een spannende 1 e set die ze met een klein verschil won. De 2 e set hoefde ze niet echt veel moeite te doen om de winst binnen te halen. Jullie mogen dan wel verloren hebben, maar de 3-5 eindstand vind ik echt niet slecht te noemen. Beide teams hebben met veel inzet deze wedstrijd gespeeld en dat is alleen maar prachtig om naar te kijken!!!

Annie de Vries

Spannende wedstrijd van Appelscha 2 - Genemuiden 1 (8-10)

Dinsdagavond 8 oktober 2019 speelde het nieuwe team Appelscha 2 tegen Genemuiden 1. Het team van Appelscha 2 bestond uit Marian, die bekend is voor de meeste meekijkers en meelezers, en Kasia van de vereniging Vledder die maar een half team hadden. Bij de heren was dat Chris natuurlijk als bekende AFC’ er en Bart als speler uit Vledder. Ze hebben gezamenlijk beslist deze beide teams dit seizoen samen te voegen. Marian en Kasia speelden een goede damesdubbel partij. Zij wonnen beide sets redelijk gemakkelijk. Chris en Bart hadden twee zeer spannende sets die ze beide helaas net aan verloren, de 2 e set was kantje boord met 20-22. Jammer mannen! Kasia en Bart speelden als eersten de mixpartij, er was vanaf dat moment maar één veld meer beschikbaar. Zij deden het heel goed en wonnen beide sets met gemak. Marian en Chris hadden te goede tegenspelers, zij moesten helaas hun partij in 2 sets verloren laten gaan. Jammer hoor! De stand was nu gelijk, dus moesten de enkelspelen de uitkomst brengen. Marian speelde als eerste en won met een mooi verschil. Kasia won haar beide sets ook met veel overtuiging en winstpunten. Mooi gedaan meiden! Verliezen kon dus nu niet meer, hooguit nog een gelijk spel. Chris had weer een goede tegenstander die hem met kleine verschillen in beide sets versloeg. Toch echt niet slecht gespeeld hoor Chris, al vond hij zelf van wel! Bart mocht toen nog spelen voor de winst. Gelukkig lukte hem dat, al kreeg hij bij tijd en wijle best flinke tegenstand. Geweldig mensen, dat jullie met 5-3 gewonnen hebben! Heb echt weer genoten van deze wedstrijd!

Annie de Vries

Sportieve en interessante zaterdagmorgen (5-10)

Zaterdagmorgen 5 oktober 2019 waren er weer thuiswedstrijden voor AFC 1. Het volwassen team speelde tegen Vrijuit 1 uit Heerenveen. AFC J 1 speelde tegen Vrijuit J1 en AFC J2 tegen Stiens ‘84 J2 . Het AFC team van de volwassenen was deze keer weer compleet, zodat er deze keer geen invaller hoefde mee te doen. Zij hebben prima gespeeld. Er is wel een zeer spannende dubbelspel set nipt verloren gegaan met 20-22. Zulke dingen overkomen elk team wel eens, bovendien zou het saai zijn om alles te winnen. De uitslag van dit team was 5-3 in jullie voordeel! AFC J1 had de pech dat hun tegenstander een zieke had en dat 1 persoon van hen daardoor niet kon meespelen Er werden wel 8 punten verdeeld en hierdoor was de eindstand bij hen 4-4. Dat viel dus wel weer mee. Er werd gedacht, dat er minder punten verdeeld werden. AFC J2 speelt altijd met 3 personen, zodat er een verdeling is van 6 punten. Bij hen waren er ook erg spannende sets te zien. Er werd echt goed gespeeld, dus was de 4-2 overwinning dik verdiend! Het was weer een hele leuke zaterdagmorgen!

Annie de Vries

Boeiende 1 e wedstrijd van Appelscha 5 (1-10)

Boeiende 1 e wedstrijd van Appelscha 5

Dinsdagavond 1 oktober was de beurt aan Appelscha 5 om hun eerste thuiswedstrijd te spelen, hun tegenstander was Zuidwolde 5. Onze spelers waren Carla, Arris, Jesse en Hielke. Gelukkig waren er in het begin van de wedstrijd 2 velden vrij, zodat de dames en de herendubbels gelijktijdig gespeeld konden worden. Hielke en Jesse hadden twee hele spannende sets die helaas nipt door hen werden verloren. Carla en Arris wonnen hun 1 e set, maar verloren helaas hun 2 e , en dus moest er een 3 e set worden gespeeld. Gelukkig werd déze set wel weer door hen gewonnen. Omdat er meer volwassenen in de zaal waren dan bij de jeugd het geval was., konden de mixpartijen maar op één veld worden gespeeld, Arris en Hielke speelden als eersten een goede 1 e set, jammer dat ze die net aan verloren, maar de 2 e en de 3 e set wonnen ze. Carla en Jesse verloren hun eerste set. De 2 e ging iets beter, maar ze konden er net geen 3 e set uitslepen. Na 20-20, hadden de Zuidwoldenaars iets meer geluk zodat zij de beslissende 2 punten konden pakken. Carla won bij haar enkelpartij beide sets. Hielke won ook zijn 1 e set, maar verloor de 2 e set met 20-22. Dus moest hij een 3 e set spelen die hij gelukkig winnend afsloot. Jesse had een goede tegenstander, hij verloor beide sets al speelde hij niet slecht. Arris was goed in vorm, zodat ze beide sets won. De eindstand was dus 5-3. Super!

Annie de Vries

Prachtige eerste competitiewedstrijd volwassenen (24-9)

Prachtige eerste competitiewedstrijd volwassenen
 
Afgelopen dinsdagvond 24 september speelde Appelscha 3 tegen de Meppeler
Meppers 1. De spelers van deze wedstrijd waren Ettje, Siepie, Jan en Jurjen.
Er waren bij aanvang van de wedstrijd gelukkig 2 banen beschikbaar, zodat zowel de
dames als de heren hun dubbelspel konden spelen.
De dames waren goed in vorm, zodat ze zowel de 1 e als de 2 e set wonnen. De heren
begonnen ook heel goed, maar wonnen hun 1 e set maar nipt met 25-23. Het was een
super spannende set. Tijdens de 2 e set lukte het minder goed, en deze werd dan ook
verloren. Daarom moest er nog een 3 e set worden gespeeld, die met 22-20, door het
thuisteam werd gewonnen! Dit was echt genieten, ook voor Jan en Jurjen!
Hierna was er helaas maar één veld meer beschikbaar, want het werd druk in de
zaal. Ettje en Jan speelden als eersten hun mixpartij. Dit was ook al weer een hele
spannende strijd. De 1 e set wonnen zij met 27-25. De 2 e set werd door hen verloren,
en dus alweer een 3 e set. Ettje en Jan wonnen deze set maar net met 21-19.
Het was echt genieten! Siepie en Jurjen verloren hun 1 e set, maar daarna raakten ze
op dreef en wonnen de 2 e set. Nou ja zeg, alweer een 3 e set. Siepie en Jurjen,
maakten deze set heel spannend en konden de partij uiteindelijk winnen met een
score van 21-19. De enkelspelwedstrijden zouden uitwijzen of AFC 3 deze avond zou
gaan winnen of gelijk spelen. Ettje, Jan en Jurjen verloren hun enkel, dus hing het
van Siepie af, of er toch nog gewonnen werd. Gelukkig lukte dat!
Ze was heel goed bezig! De eindstand werd dus 5-3.
Beide ploegen lieten heel goed badminton zien en het was prachtig om naar te
kijken!!!
 
Annie de Vries