De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Verlies, winst of gelijkspel Appelscha 4? (3-12-19)

Op dinsdagavond 3 december speelde het team van Appelscha 4 tegen Smash Hoogeveen 2 met de spelers: Jannie, Sytske, Berend en Kees. Er werd even lekker ingeslagen en rond 20.00 uur konden de dames en herendubbelspelen beginnen. Er waren op deze avond weer 2 speelvelden beschikbaar. Jannie en Sytske kregen in de 1 e set best wel veel tegenstand, maar ze wonnen en ook met een redelijk verschil. In de 2 e set ging het iets gemakkelijker, dus was het 1 e puntje binnen. Berend en Kees hadden een wedstrijd waar ze flink voor moesten vechten. Hun 1 e set wonnen ze met 22-20, maar de 2 e set werd met 2 punten verschil verloren. Dit betekende dat er nog een 3 e set moest worden gespeeld. Deze wonnen ze gelukkig. Goed gedaan mannen! Berend en Sytske speelden samen de mix. De 1 e set ging heel erg goed en viel uit in hun voordeel. Tijdens de 2 e set leken de rollen te zijn omgekeerd, en verloren ze. Alweer een 3 e set dus, die helaas ook door hen werd verloren. Jannie en Kees moesten ook een derde set spelen. Zij verloren hun 1 e set, maar wonnen hun 2 e set, wat heel goed was van hen! Jammer genoeg was het net als bij Berend en Sytske het geval was, ook zij verloren hun 3 e set. De tussenstand was nu dus 2-2. Nu even afwachten wat de enkelspelwedstrijden zouden brengen. Met Berend ging het heel goed, hij won beide sets met een mooi groot verschil. Bij Sytske ging het super goed, ook zij won met groot gemak beide sets. Kees verloor heel nipt zijn 1 e set, won met een klein verschil mooi zijn 2 e set, dus ja, alweer een 3 e set. Tjonge wat een pech Kees, dat je deze met 20-22 moest verliezen. Janny had een sterke tegenstandster van wie ze echt niet kon winnen. Jammer meid. De eindstand werd dus gelijkspel 4-4. Dat betekent, dat zowel Appelscha als tegenstander Hoogeveen, heel goed hebben gespeeld!!! Het kijken naar deze wedstrijd was geweldig spannend en het spreken met de bankzitters was weer super gezellig!!!!

Annie de Vries

De wedstrijd tussen Appelscha 5 en Zuidwolde 6 was spannend! (26-11)

De Appelscha spelers waren op 26 november: Arris, Carla, Jesse en Wessel. Er
werd begonnen rond 20.00 uur en er waren de hele avond twee velden beschikbaar,
omdat er niet zoveel volwassen clubleden aanwezig waren.
Jesse en Wessel deden in het herendubbelspel heel erg hun best, maar verloren
helaas beide sets. Het damesdubbelspel was een mooie spannende pot die besloten
werd in winst voor Appelscha. Dat was heel erg leuk, want hiermee sleepten ze een
punt in de wacht.
Bij de mixdubbel speelden Arris en Wessel samen, zij verloren hun 1 e set met een
minimaal verschil maar de 2 e set wonnen ze. Een driesetter was hiermee een feit.
Dit werd er één die spannend verliep en met winst de Appelschaster kant op viel.
Carla en Jesse konden helaas de strijd tegen de Zuidwoldenaars niet aan en
verloren beide sets.
Bij de enkelspelen werd het voor Wessel helaas een verloren strijd, al was zijn 2 e set
wel beter gespeeld dan de 1 e . Wessel is nog maar kort geleden begonnen met
wedstrijdspelen, dit was zijn derde pas. Er ligt dus een toekomst voor hem met vele
kansen om te kunnen scoren.
Carla moest er in de eerste set flink aan trekken maar in de 2 e set was ze goed op
dreef en spande het erom wie er zou winnen. Helaas verloor ze hem net met 21-23.
Jammer, die stand had andersom moeten zijn…..maar ja soms heb je pech zei Carla,
wat een juiste opmerking was. Arris speelde een super goede
enkel, ze won allebei de sets. Super hoor! Jesse stond als laatste nog in het veld, en
hoewel hij vreselijk zijn best deed kon hij niet veel punten scoren tegen zijn
tegenstander.
Nou mensen jullie mogen dan met 3-5 verloren hebben, maar hoeven jezelf geen
verwijten te maken. Ik heb weer genoten van jullie en de tegenstanders uit
Zuidwolde.


Annie de Vries

AFC-1 en AFC J2 (16-11-19)

AFC had een goede zaterdagmorgen


Er speelden op zaterdagmorgen 16 november 2019 twee teams, die een
thuiswedstrijd op de planning hadden staan.
Het volwassenen team dat altijd in het weekend speelt, met teamleden
Maaike en Jef, Jack en Suzet tegen Flevoland 5. Het jeugdteam speelde met:
Sanne, Lars en Tristan. De Zaal ging wat later open, waardoor er ook iets later
werd begonnen met de wedstrijden
AFC 1 speelde een prachtige wedstrijd met maar 1 verloren enkelspelwedstrijd.
Er werd ook met veel inzet gespeeld. Ze hebben deze wedstrijd beëindigd met
de prachtige score van 7-1. Er was wel een speler die viel op zijn knieën en even
moest bijkomen, maar even later kon hij gelukkig gewoon verder spelen!
Een prachtige wedstrijd hoor!
De spelers van AFC J2, Sanne, Lars, en Tristan speelden hun wedstrijd tegen BC
Go uit Groningen. Omdat het teams met 3 personen zijn spelen zij dus 6
wedstrijden. Ik zag de hele tijd al, dat het heel goed met hen ging. Ze lieten
hele goede setstanden zien en was heel veel enthousiasme zien. Dat was dus
ook te zien in hun einduitslag 6-0. Echt super jongelui!
Het was dus voor mij en andere toeschouwers een prachtige morgen!!!


Annie de Vries

Jammer voor team Appelscha 3 dat ze niet op winst uitkwamen (19-11)

Op dinsdagavond 19 november 2019 speelde Appelscha 3. Het team bestond uit Ettje, Siepie, Jan en Stefan als invaller voor de geblesseerde Klaas. Hun tegenspelers waren Staphorst 2. Na wat warmlopen en inslaan ging de wedstrijd rond 19.55 uur van start. Gelukkig waren en meteen twee velden beschikbaar, zodat het dames en heren dubbelspel gelijktijdig van start kon gaan. Jan en Stefan wonnen hun 1 e set, maar verloren de 2 e , dus moest er een 3 e set gespeeld worden, die ze helaas verloren. Ettje en Siepie verloren, een heel goed gespeelde 1 e set, helaas met 20-22, heel jammer! De 2 e set speelden ze heel goed, en wonnen ze. Bij hen kwam er dus ook een 3 e set aan te pas. Heel jammer dat ze die verloren want het zat er wel in…. Ettje speelde met Stefan de mix partij. Zij hebben hun partij met redelijk gemak gewonnen. Siepie en Jan waren ook heel goed bezig, maar het lukte hun net niet om te winnen. Zonde hoor! Jan speelde zijn enkel niet zo overtuigend en verloor helaas beide sets. Ettje had een supergoed begin van haar partij, ze won overtuigend haar 1 e set. Jammer genoeg verloor ze haar 2 e set, al was het met klein verschil, maar in de 3 e set ging het weer haar kant op, en won ze. Stefan was goed bezig, want hij won zijn beide sets met een redelijk grote voorsprong. Een goede invaller ben jij hoor! Siepie had pech, want ze verloor haar 1 e set. In haar 2 e set ging het heel goed, dus moest ze er nog een keer tegenaan in de 3 e set, maar die verloor ze met klein verschil. Tja soms heb je geluk en soms heb je pech! Mensen jullie hoeven je verlies met 3-5 niet zwaar aan te rekenen hoor, want jullie inzet was prima! Ik heb weer een leuke en gezellige avond gehad met jullie en de tegenstanders!!!

Annie de Vries

Zeer goed gespeeld door Appelscha 1 tegen Ruinen 1 (5-11)

Op dinsdagavond 5 november 2019 speelden Lyan, Ruth, Roel en Teun een leuke wedstrijd waar veel spanning in zat, en die bovendien ook positief verliep. Roel en Teun speelden een zeer spannende herendubbel. Al in de 1 e set eindigden ze met 2 punten verschil, in hun nadeel helaas. De 2 e set was zo mogelijk nog spannender, dus leefde er hoop dat er een 3 e set uitgesleept zou worden, maar met 21-23 lukte dat net niet. Lyan en Ruth verloren hun 1 e set. Ze moesten even op gang komen. In de 2 e set waren ze nl heel goed bezig, zodat ze die wonnen. De eerste driesetter was daarmee een feit. In deze set ging het weer vrij gemakkelijk hun kant op, deze werd dan ook gewonnen door onze dames. Ruth en Teun speelden een hele goede 1 e set die ze nogal makkelijk wonnen. De 2 e set was heel erg spannend, gelukkig gaven ze de strijd niet op en wonnen ze ook die met 23-21. Lyan en Roel wonnen met een klein verschil hun 1 e set, ook bij hen was het een zeer spannende 2 e set die ze met 22-20 wonnen. Nu waren de enkelspelen aan de beurt. Hoewel Teun best wel veel tegenstand kreeg, won hij deze toch mooi in twee sets. Roel speelde een zeer spannende 1 e set die hij met 2 punten verschil verloor. Gelukkig won hij wel de 2 e en de 3 e set zodat hij het winstpunt binnensleepte! Ruth won redelijk op haar gemak haar beide sets. Lyan had een moeilijke 1 e set die ze mooi op het nippertje won. De 2 e set ging iets makkelijker en kon ze ook met winst afronden. Mensen het was een prachtige wedstrijd en de bezoekers hoeven zich geen slechte spelers te voelen. Maar Appelscha ik ben wel heel trots op jullie hoor met de overwinning van 7-1!!!

Annie de Vries.