De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Verlies betekent voor Appelscha 2 toch goed spel (2 april)

Appelscha 2 speelde op dinsdagavond 2 april 2019 tegen Zuidwolde 2.

De spelers waren deze keer Jan, Berend (die voor Klaas inviel), Ettje en Marian, die inviel voor Siepie die een rugblessure had, maar wel de hele avond aanwezig was. Zij was af en toe scheidsrechter, zodat het team niet steeds afhankelijk was van de mensen die kwamen trainen.

Er werd even na achten begonnen met de heren en dames dubbel, er waren op dat moment even 2 velden beschikbaar.

Jan en Berend speelden heel goed, maar verloren toch met een klein verschil in punten. Ettje en Marian verloren hun 1e set op het nippertje, het werd 21- 23. De 2e set werd helaas, ook al was het met een zeer klein verschil, verloren.

Marian en Berend speelden als eersten hun mix. Ze begonnen met een heel klein verlies in de 1e set, maar wonnen hun 2e set met redelijk groot verschil. Dat gaf aan de kijkers de hoop, dat dit misschien het 1e winstpuntje zou kunnen opleveren. Die hoop werd niet bewaarheid, want deze set werd weer met 2 punten verlies beëindigd.

Ettje en Jan verloren hun 1e set, wonnen met heel klein verschil hun 2e set. Er kwam dus weer een 3e set, maar die werd jammer genoeg net aan verloren. Jammer!

Winnen zat er voor Appelscha 2 niet meer in, maar zou het nog gelijk

spel kunnen worden?

Nou, ze kwamen er heel dicht bij. Berend won zijn beide sets, wat veel enthousiasme opleverde. Ettje deed het ook heel goed. De 1e set was heel spannend, de 2e set won ze met redelijk gemak. Jan had ook een vermoeiende 1e set, maar won zijn 2e set met wat meer rust in zijn spel. Nu hing het van Marian af, of het nog gelijk spel werd. Marian speelde een super goede 1e set die ze verloor met 20-22, maar ze had op de bank al verteld dat ze zich niet zo fit voelde en heel moe was.

Daardoor verloor ze haar 2e set, maar niet eens met een groot verschil.

We kunnen met bewondering kijken, naar Zuidwolde die ondanks de ferme tegenstand toch net met de winst van 3-5 naar huis gingen.

Appelscha 2 ook voor jullie een groot compliment, want het was een super spannende wedstrijd!

Annie de Vries