De sportvereniging van Appelscha

Van harte welkom op de website van de sportvereniging AFC Appelscha.

We zijn een omni-sportvereniging met ongeveer 700 leden waar iedereen van jong tot oud welkom is. Binnen onze omni-vereniging hebben we de afdelingen badminton, gymnastiek, voetbal en volleybal. Onder leiding van deskundige en enthousiaste trainers kan er worden gesport. Naast meedoen in competitieverband kun je ook recreatief sporten. Bij dit alles staat gezelligheid hoog in het vaandel.

We hopen dat je via onze website de nodige nuttige informatie vindt over onze afdelingen. Mocht je echter toch nog specifieke vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met iemand van de desbetreffende afdeling.

Korte historie

Nadat in 1989 de volleybalverenigingen Avvlo en Friso een eerste stap hadden gezet om samen hun krachten te bundelen onder de naam AFC '89, is op de eerste algemene ledenvergadering op 14 oktober 1998 besloten met badminton, gymnastiek, voetbal en zwemmen te fuseren. Dit resulteerde in de omni-vereniging AFC (Avvlo Friso Combinatie).

In de zomer van 2016 is de afdeling zwemmen opgeheven.
De afdeling voetbal profileert zich onder de naam v.v. Stânfries, omdat zij in het verleden deze naam ook droeg. 

Bestuur

Voorzitter:            Jaap Meijer
Penningmeester: Theo Nijdam, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lid badminton:     Roel van der Velde, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lid gymnastiek:    Milou Beijert, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lid voetbal:          Folkert Eizinga, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lid volleybal:        Calle Dijkstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

het bestuur van AFC is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.