De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Een prachtige wedstrijd van Appelscha 2 tegen Zuidwolde

Op dinsdagavond 6 februari 2018 speelde Appelscha 2 tegen, Zuidwolde 1. Ettje, Siepie en Jan waren de vaste spelers en Berend viel nog een keer in voor Klaas, die overigens denkt dat hij binnenkort weer mee kan doen. We hopen dat voor hem.

Even voor 20.00 uur gingen zowel de heren als de dames het veld in om hun dubbels te spelen. Op dat moment waren er nog even 2 velden beschikbaar voor de wedstrijd. Jan en Berend wonnen hun 1e set.

De 2e set ging het allemaal moeilijker en werd door hen verloren. Hierdoor kwam er meteen al een 3e set aan te pas. Deze was super spannend maar werd met 25-27 toch door hen verloren. Zonde mannen!

De dames moesten moeite doen in hun spel te komen wat niet echt lukte. Zij verloren helaas beide sets. Ettje en Jan begonnen als eersten aan hun mix. De 1e set wonnen ze vrij gemakkelijk, de 2e set was een stuk spannender, maar gelukkig wonnen ze die ook. Siepie en Berend verloren hun 1e set, maar gelukkig konden ze hun 2e set in winst omzetten, zodat er een 3e set gespeeld moest worden. Tot hun blijdschap werd dit een overwinning, waarmee de tussenstand gelijk was.

Nu moesten beide teams flink aan de bak in hun enkels. Ettje deed heel veel moeite in beide sets, ze verloor ze helaas beide, alhoewel, in de 2 de set wel met een minimaal verschil van 2 punten. Helaas een klein minpuntje.

Jan verloor zijn 1e set, maar het lukte hem wel de 2e set te winnen, dus mocht hij er weer tegenaan voor een 3e set. Deze speelde hij super, dus eindigde zijn partij in winst. Siepie verloor haar 1e set vrij fors, maar net als Ettje kwam zij dicht bij de winst in de 2 de set, maar zij verloor ook deze met 19-2.

Berend was ondertussen al een tijdje bezig, hij won zijn 1e set met 22-20. Jippie!! Jammer genoeg lukte het niet om de 2e set binnen te halen zodat ook bij hem een 3e set nodig was! Berend speelde hier geweldig goed, dus haalde hij het gelijkmakende punt binnen. De eindstand was dus 4-4.

Een prachtig resultaat na een moeilijke wedstrijd!

Annie de Vries