De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

AFC wint van VCM

De tweede helft van het seizoen moest AFC Appelscha direct aan de bak in de derby tegen VCM Makkinga. De heren uit Appelscha staan vierde in de competitie maar toch beloofde het een spannende wedstrijd tegen VCM te worden.


Aanvoerder Henk Veenstra begon met de volgende zes spelers, Harold Hoekstra als spel verdeler, Jeffery Harms en Alexei Ogrel als mid aanvallers, Albert Westerveen en Henk Veenstra op de buiten posities, Wouter Bergsma op diagonaal. AFC kon geen gebruik maken van Kees Bastiaansen en Roy Kreuger hield de bank warm.

AFC begon met de opslag aangezien zij de uitspelende ploeg waren in de Steegdenhal.
Direct was er daardoor service druk en kon AFC een kleine voorsprong maken. Passend begonnen de heren uit Appelscha niet al te goed. Vaak moest spel verdeler Harold Hoekstra meters maken om bij de bal te komen om daarna toch een prima set-up te verzorgen. Veelvuldig scoorde Albert Westerveen als buiten aanvaller door hard diagonaal te slaan. AFC won de set met 15-25.

In de tweede set waren er geen wijzigingen in de opstelling en trok AFC het goede spel door. De paas werd nu goed verzorgd door onder andere Wouter Bergsma en Jeffery Harms, dit gaf een verzorgd spel beeld en AFC won met 16-25.

In de derde set werd Harold Hoekstra gewisseld als spelverdeler voor Alexei Ogrel, ook kwam Roy Kreuger in het spel beeld. In het eerste deel van de derde set leek er niks aan de hand voor de mannen uit Appelscha er was telkens een voorsprong in punten, echter zat het venijn in de staart van de derde set. Na een goede opslag serie van VCM liepen de heren uit Makkinga in en kwamen op een gelijke stand van 22-22. AFC nam niet het initiatief om aanvallend te scoren en maakte veel fouten, aanvoerder Henk Veenstra sprak tijdens een time-out de spelers eens streng toe en dit beterde het spelbeeld van AFC. Toch ging het telkens gelijk op in punten, uit eindelijk won AFC nipt met 26-28.

Tijdens de vierde set stelde iedereen orde op zaken, ook al speelde VCM wederom een goede pot volleybal hield afc het hoofd koel en kwam niet meer in de problemen. Alexei wist de aanvallers goed te bedienen zodoende wisten de heren te winnen met 17-25.

De volgende wedstrijd moet AFC zijn positie in de competitie weten vast te houden tegen Sudosa uit Assen die tweede staan in de competitie.