De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Nederlandse dames volleybal aanmoedigen

Afgelopen zaterdag 8 juli ging AFC met een groep van ongeveer 25 leden het Nederlandse dames team aanmoedigen. Om half 4 verzamelde iedereen bij de sporthal om vanuit daar gezamelijk te rijden naar de Omnisporthal in Apeldoorn.

Om half 6 begon de wedstrijd Nederland-Thailand. Bij de ingang verdeelde Marlien de kaartjes en op weg naar de tribune kon iedereen een wedstrijd poster pakken waarmee je veel lawaai en plezier aan  beleefde. Daarna zocht iedereen naar een mooi plekje op de tribune. Het zat al goed vol toen we de hal binnen kwamen. AFC mengde zich tussen de 2000 andere supporters. Na de eerste set bleek al snel dat Nederland te sterk was voor Thailand. Desondanks was het thaise supportersvak nadrukkelijk aanwezig met een fanfare. De sfeer zat er ook goed in onder de Nederlandse toeschouwers, verschillende keren ging de wave in de rondte. Nederland won uiteindelijk met 3-0 van Thailand. Nadat AFC zich weer verzamelt had voor de terugreis, gingen er verschillende auto's op de terugweg een tussenstop maken bij de grote M.

Het was een geslaagde middag/avond. We willen iedereen bedanken die zich heeft opgegeven, en niet te vergeten de organisatie!