De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

2e Nieuwsbrief

Badminton tijdens de feestdagen:

De drukke decembermaand staat weer voor de deur en dat heeft ook gevolgen voor onze speeltijden:

- dinsdag 25/12 sporthal gesloten

- donderdagmorgen 27/12 sporthal niet voor badminton beschikbaar

- dinsdag 1 januari sporthal gesloten

Allen al vast fijne feestdagen, namens het bestuur!

 

voorzitterhamer

Kort verslag van de jaarvergadering

Het is al weer een tijdje gelden, maar begin oktober is onze badminton afdelingsjaarvergadering gehouden. Naast de gebruikelijke agenda punten, die snel werden afgehandeld gaat het ook jaarlijks over onze financiën. Het bestuur stelde voor om competitiespelers wat extra te laten betalen. Dit gaf veel stof tot discussie, over hoeveel, waarom en met ingang van wanneer. Na een toelichting, korte pauze en een nieuw opgestelde berekening werd toch het voorstel door de aanwezigen aangenomen.

Vanaf seizoen 2018/19 gaan competitiespelers iets extra’s betalen:

- Jeugd eenmalig € 20, -

- Volwassenen eenmalig € 25, -

De bovenstaande bedragen worden in het 4e kwartaal samen met de verschuldigde contributie geïncasseerd.

Ook zien we dat de jarenlange wachtlijst helemaal is verdwenen, ja er is zelfs bij alle groepen weer ruimte. Dus weet je iemand die bij ons wil sporten, neem hem of haar mee naar de sporthal van Appelscha! Hiervoor gaan we actief leden werven, er zijn flyers gedrukt welke door alle leden verspreid kunnen worden. We hopen zo alle groepen bezet te houden zodat we niet in het aantal sporthal uren moeten gaan snijden.

 

3shuttles in zaal

Jeugd en volwassenen competitie 2018/19

De competitie loopt al een tijdje en de eerste resultaten zijn langzamerhand zichtbaar.

Bij de jeugd werden de eerste wedstrijden (gemakkelijk) gewonnen! Maar inmiddels komen de eerste echte tegenstanders aan bod. Er werd flink weerstand geboden en men moest soms zijn meerdere erkennen in de tegenstanders. Mooi is dat we ook weer beginners jeugdteam op de been hebben weten te brengen. De meesten nog maar pas gestart met badminton en nu al actief in de competitie. Helaas ging ook hier de eerste wedstrijd verloren aan een tegenstander met veel meer ervaring.

Bij de volwassenen spelen we met 5 teams in de dorpencompetitie Zuid West Drenthe, dit betekent bijna iedere week een thuiswedstrijd in de sporthal. Alle teams zijn dun bezet en we kregen al gelijk te maken met blessures. Gelukkig zijn spelers altijd bereid om in een ander team in te vallen! Invallers bedankt, zo houden we de teams op de been en in competitie. Helaas is er geen enkel team meer die al hun wedstrijden heeft gewonnen! Bijna alle teams hebben al een verliespartij opgelopen, alleen bij jeugdteam 1is het bij 2 maal een gelijkspel gebleven. Maar ik zie meer winstpartijen dan verlies dus het totale resultaat slaat positief uit!

 

oliebollen

AFC’s OLIEBOLLEN JEUGDEVENEMENT 2018

Wij als AFC badminton zijn van plan om op zaterdagmiddag 29 december (in de kerstvakantie) het jaarlijkse oliebollenevenement in de sporthal van Appelscha voor onze jeugd te organiseren. Iedereen kan meedoen, ongeacht je spelniveau! Hiervoor is ook de jeugd van de omliggende verenigingen (Haulerwijk, Ureterp, Oosterwolde, Dwingeloo, Vledder, Westerbork, Wolvega, enz. enz.) uitgenodigd. Het is de bedoeling om dubbelspel wedstrijdjes te spelen, samen, met, en tegen deze badmintonners. We zijn van plan jullie in verschillende leeftijdsgroepen (max. t/m 17 jaar) te laten badmintonnen.

Alle jeugdleden krijgen op de trainingsavond een briefje mee voor opgave. Met elkaar maken we er weer wat leuks van!

 

iedereen ehbo

EHBSO cursus

Het is al weer een paar jaar gelden dat een aantal leden een EHBSO cursus heeft gevolgd. Deze avond hadden we ook 2 gasten van BC Dwingeloo zodat de groep mooi gevuld was met 11 personen. Kortgeleden deed zich een mogelijkheid voor om met financiële ondersteuning van het verenigingsfonds van Scala een herhalingscursus op te starten. Deze is door Derkje Rauwerda op 15 november in Appelscha gegeven. De belangrijkste thema’s deze avond waren: reanimatie en bediening AED. Tevens zijn enige sportblessures aan de orde geweest. Het was een zeer nuttige avond met veel informatie, wij hopen deze echter niet te vaak in de praktijk te brengen……..

 

AFC badminton clubshirts

Een paar jaar geleden zijn we overgestapt naar de huidige clubshirts. Fijn dat een groot aantal leden deze destijds hebben aangeschaft. Deze zijn verkrijgbaar bij HH sport in Smilde. Nu is het zo dat er geen shirts klaarliggen in de winkel, wat vaak gedacht wordt. De shirts worden iedere keer opnieuw besteld en bedrukt, zo blijven wij niet zitten met maten die onverkoopbaar zijn. Wil je een shirt bestellen en ben je onzeker over welke maat het zou moeten zijn: vraag even iemand anders die een shirt aanheeft naar zijn maat. Daarna kun je dit shirt bestellen via Roel of Siepie. Het is eigenlijk een must dat competitiespelers er tijdens hun wedstrijden een dragen!

 

17e Steegdentoernooi op 23 februari 2019

De voorbereidingen zijn gestart om op zaterdag 23 februari weer ons jaarlijkse Steegden dubbel toernooi te organiseren. Het plan is om begin december hiervoor weer de uitnodigingen te versturen naar alle badmintonners waarvan wij denken dat met misschien weer mee wil doen.

Wil jij ook meedoen, zoek een medespeler en schrijf je in.

Dit kan via onze site: klik hier. Daarna kom je op 23 februari 2019 in de agenda

En dan via de button: Registreer Vul daar alle benodigde gegevens in! Wij wachten vol spanning weer ieder jaar hoeveel spelers en wie er zich in gaan schrijven? Kunnen we daar leuke poules van maken zodat er ook mooie en spannende wedstrijden gespeeld gaan worden.

Organisatie:

Tineke, Stefan en Roel