De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Een spannende slotwedstrijd voor Appelscha 1 (23 april)

Dit team had geen invallers vandaag, dus stonden Lyan, Ruth, Roel en Teun met zijn vieren in het veld. Zij moesten het opnemen tegen Ruinen 2 en het ging erom wie de 2e plaats zou kunnen gaan behalen van dit seizoen. Gelukkig waren er steeds 2 velden beschikbaar. Dat was wel fijn!

Tegen 20.15 uur gingen de dames en heren dubbelspelen van start. Roel en Teun hadden aan 2 sets genoeg om de winst binnen te halen. Lyan en Ruth verloren hun 1e set met 2 punten verschil, maar de 2e set wonnen ze gelukkig waardoor ze een 3e set moesten spelen. Deze sloten zij mooi met winst af.

Nu konden de mixwedstrijden gespeeld worden. Deze waren heel erg spannend! Lyan en Roel wonnen de 1e set met 22-20, een prachtige set! De 2e set was iets minder gelijk opgaand en werd door hen verloren. Dus was er alweer een 3e set nodig om een winnaar aan te wijzen. Helaas werd deze in hun nadeel beslist.

Ruth en Teun begonnen met een redelijk gemakkelijke gewonnen 1e set.

In de 2e set ging het minder goed, dus gemakkelijk te raden, bij hen moest er dus ook nog een extra inspanning van een derde set geleverd worden. Gelukkig was deze inspanning niet voor niks, ze wonnen nl. met 2 puntjes verschil, niks mis mee dus. Wie zou dat erg vinden? Winst is winst!

Er was nu een tussenstand van 3-1, hoe zou het met de enkelspel wedstrijden gaan? De mannen begonnen hiermee. Roel bood goede tegenstand in de 1e set, maar hij verloor jammer genoeg op het nippertje. In de 2e set leek hij wat vermoeid te zijn, en verloor hij met een iets groter verschil. Met Teun ging het wat beter, hij won zijn beide sets met redelijk groot verschil. Goed man!

Dit gaf een beetje opluchting, want verliezen kon niet meer, maar ja gelijkspelen kon nog wel, dat hing van de prestaties van de dames af.

Ruth won haar 1e set met een klein verschil. Jammer genoeg verloor ze haar 2e set, ook al was het maar met een klein verschil. Alweer een 3e set dus, hierbij leek de tegenstandster net wat meer energie te hebben, dus won die.

Lyan verloor haar 1e set, en won haar 2e set met 22-20. Er rees wat hoop, zou het toch nog een overwinning komen? Helaas leek ook hier de tegenstandster nog wat extra’s over te hebben, en werd het uiteindelijk toch een gelijk spel met 4-4.

Voor de kijkers was het weer een geweldig wedstrijd om naar te kijken!

Complimenten voor beide teams!

Ruinen 2 bleek 2e te zijn geworden in de poule, omdat ze de thuiswedstrijd tegen Appelscha 1 hadden gewonnen.

Annie de Vries