De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Het was genieten! Appelscha 1 tegen Ruinen 1 (27 november)

Dinsdagavond 27 november 2018 is bovenstaande wedstrijd gespeeld.

Voor Appelscha 1 stonden Lyan, Sytske als invalster voor Ruth, Roel en Teun in het veld. Doordat het niet zo vol was in de zaal, kon er de hele avond gebruik worden gemaakt van 2 velden. Roel en Teun begonnen goed in de eerste set, in de 2e echter kregen ze meer tegenstand van de heren uit Ruinen en moest er een 3 de set aan te pas komen. Helaas verloren zij die, al was dat maar met een klein verschil. Gelukkig wonnen Lyan en Sytske wel hun beide sets. Hierna was het tijd voor de mixen. Lyan en Roel deden het super goed, want ze wonnen beide sets, al werd de 2e set maar met zeer klein verschil binnen gehaald. Sytske en Teun hadden net iets minder moeite om beide sets te winnen! Er was dus een voorsprong voor “ons”, maar hoe zouden de enkels gaan?

Roel leek tijdens zijn enkel wat last te hebben van zijn vroegere blessure, want hij speelde niet zoals “we” gewend zijn. Helaas leidde dit ook tot verlies van zijn partij. Lyan die in het veld naast hem stond, verloor ook, maar met een kleiner verschil.

Dit betekende dat Teun en Sytske hun enkel zouden moeten winnen, om de winst van de wedstrijd te behalen.Voor Sytske kostte het weinig moeite om haar tegenstandster te verslaan, dus daarmee was gelijk spel al binnen. Het kon winst worden als Teun zijn 3e set, die geweldig spannend was, kon winnen. Alle toeschouwers zaten te bibberen van de spanning bij een stand van 20-20. Gelukkig had Teun nog net genoeg kracht om de laatste 2 punten binnen te slepen wat hem de winst van 22-20 opleverde.

De eindstand werd dus 5-3 voor Appelscha. Gefeliciteerd mensen!!!

 

Annie de Vries