De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Veel 3 setters bij wedstrijd Appelscha 4 tegen Ruinen 4

Deze wedstrijd werd gespeeld op 13-3-2018. De spelers van Appelscha 4 waren: Berend, Kees, Jannie en Sytske. De spelers van Ruinen ken ik niet bij naam, maar dat weet Marjan die mij vroeg het verslag ook naar hen te sturen vast wel. Hun vaste schrijver was deze avond verhinderd.

Berend en Kees begonnen even na 20.00 uur aan hun herendubbel. Zij wonnen beide sets met een redelijk groot verschil. Bij de dames ging het precies andersom, Jannie en Sytske waren helaas niet opgewassen tegen de dames van Ruinen. Zij verloren hun 1e set met vrij groot verschil. Hoewel ze de 2e set wonnen, lukte het hun toch niet om ook de 3e set binnen te halen.

Hoewel meestal de enkels aan het eind worden gespeeld, werd besloten dat Kees tussendoor toch eerst zijn enkel speelde. Zijn tegenstander deed het heel goed en won beide sets. Jammer Kees!

Ondertussen waren Berend en Sytske aan hun mix begonnen. Zij waren heel goed op dreef in de 1e set, mooi gewonnen! In de 2e set kwamen de punten iets minder snel naar hen toe, maar toch wonnen ze ook deze set. Hierna waren Jannie en Kees aan de beurt om hun mix te spelen. Zij speelden goed en haalden dus mooi een plusje binnen.Nu moesten er nog 3 enkelpartijen worden gespeeld.

Jannie had een superspannende 1e set, die ze helaas verloor met 21-23. Haar tegenstandster had hierdoor blijkbaar moed gevat, want zij trok ook de 2e set naar zich toe. Sytske liet een totaal ander patroon in haar wedstrijd zien. Zij won haar 1e set, maar de 2e set verloor ze net met 19-21. Gelukkig kon ze haar 3e set wel weer winnen, zodat verlies van de wedstrijd uitgesloten was.

Nu hing het van Berend af of het uiteindelijk winst of gelijkspel zou worden. De 1e set had hij al met nogal groot verschil gewonnen voor Sytske het veld uit kwam, maar hoe zou de 2e set verlopen. Hij kon deze gelukkig besluiten met 5-3 in het voordeel van Appelscha. Hiermee waren zij uiteraard heel blij. Voor de spelers uit Ruinen daarentegen was de uitslag een beetje teleurstellend. Des al niet te min was het voor alle meelevenden een prachtige wedstrijd om naar te kijken!

Schrijfster, Annie de Vries
Appelscha