De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Appelscha 3 na veel spanning toch naar winst

De wedstrijd van deze avond werd gespeeld tegen Zuidwolde 1, die een paar weken terug gelijk hadden gespeeld tegen de collega’s van Appelscha 2.

De spelers van deze avond waren Lyan, die inviel voor de zieke Marian, en Sytske als vaste invalster van Kitty die in blijde verwachting is, en Chris en Stefan als vaste spelers van dit team.

Deze heren konden rond 20.00 uur beginnen aan hun herendubbel. De 1e set verloren Chris en Stefan, met maar een klein verschilletje. De 2e set wonnen ze en er werd dus direct een 3e set uitgesleept. Helaas lukte het niet meer zo goed te spelen als in de 2e set, ze verloren de pot dan ook, wat alles behalve tot hun tevredenheid stemde.

Lyan en Sytske gingen als een speer van start, hadden weinig moeite om beide sets binnen te halen. Super meiden! In de mix van Lyan en Chris was het al meteen heel erg spannend, zij wonnen de 1e set met 22-20. De 2e set ging het iets gemakkelijker en dus konden ze het in 2 sets beslissen.

Bij Sytske en Stefan was het een totaal ander verhaal. Hoewel de spanning er in de 1e set gelijk in zat, verloren ze die met 19-21. Gelukkig was het in de 2e set precies andersom, zodat ze met de 3e set nog een kans hadden. Deze werd met beide rackets aangegrepen.
Hoera dus!

Bij de enkelpartijen begon Chris, bijna gewoonte getrouw, met een driesetter. In zijn 3e set had hij steeds een voorsprong, die hij tot het einde kon volhouden, ondanks dat de tegenstander er alles aan deed om hem in te halen.

Lyan leek de smaak in haar enkel te pakken te hebben, want zij was als eerste klaar in 2 sets, terwijl alle vier de spelers gelijktijdig in het veld waren.

Stefan won zijn 1e set in 23-21, het was echt heel spannend! De 2e set verloor hij met een klein verschil en in de 3e set werd het 19-21. Helaas een verliespunt, maar het was een heel goed gespeelde wedstrijd.

Sytske stond nog als laatste in het veld, omdat haar partij iets later was begonnen dan die van de anderen. Zij verloor haar 1e set met 20-22. Gelukkig won ze de 2e set, dus mocht ze nog even doorgaan. Dit pakte jammer genoeg net niet in haar voordeel uit. Zo nu hoef ik vast niet meer in te vallen zei ze (grapje!). Maar………

De eindstand was 5-3, zodat iedereen van dit team toch heel tevreden kon zijn.
Iedereen die meekeek kon geweldig genieten!

Annie de Vries