De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Zeer goede wedstrijd van Appelscha 4

Op dinsdagavond 23 januari 2018 speelde Appelscha 4 een thuiswedstrijd tegen Zuidwolde 3. De spelers in het veld waren Carla, die inviel voor een geblesseerde Jannie, Sytske, Berend en Kees.

Tegen 20.00 uur werd er gestart met de heren en damesdubbel. Berend en Kees begonnen aan een goede 1e set, die zij met vors verschil wonnen. Tijdens de 2e set hadden ze het een stuk moeilijker, en toen ging de strijd gelijk op. Gelukkig hadden zij de langste adem en wonnen ze ook deze set. Carla en Sytske speelden hun eerste set heel goed, de 2e set was er eentje waarin ook zij meer tegenstand kregen, maar zij wisten hun partij toch te winnen.

Sytske en Berend speelden samen hun mix. Zij wonnen beide sets met groot verschil. Carla en Kees hadden een totaal andere wedstrijd, zij wonnen hun 1e set maar met 2 puntjes verschil terwijl ze de 2e set verloren na een flink gevecht met wederom een klein verschilletje. De grote vraag was nu, wie zal er in de 3e set met de winst van doorgaan? Na veel inspanning waren dat toch Carla en Kees. Wat een prachtige partij was dit om naar te kijken! Voordat de enkelpartijen begonnen stond al vast dat de Appelscha-ers niet meer konden verliezen, des al niet te min is het natuurlijk leuk als je evengoed je enkel alsnog weet te winnen.

Sytske maakte het meteen al weer heel spannend. In haar 1e set was dat nog niet zo zichtbaar, want die won ze vrij gemakkelijk, maar het begon daarna. De spanning was om te snijden in deze 2e set, het bleef maar gelijk op gaan, uiteindelijk verloor Sytske helaas net met 21-23. Toen was het dus weer tijd voor een 3e set. Hier kreeg ze ook veel tegenstand, maar gelukkig won ze toch nog met 2 puntjes verschil. Het was nu duidelijk dat “we” niet meer konden verliezen, maar toch wilden de andere spelers ook nog proberen hun enkel te winnen.

Carla speelde een hele goede partij, zij won in 2 sets. Heel goed meid, voor iemand die normaal geen competitiewedstrijden speelt! Kees won redelijk op zijn gemak beide sets. Berend had een gemakkelijke 1e set, kreeg in de 2e set aardig meer tegenstand, maar won toch gewoon in 2 sets.

Het gebeurd niet vaak dat een wedstrijd met 8-0 wordt gewonnen, toch hebben de mensen uit Zuidwolde keihard gewerkt om punten binnen te halen en was het een hele leuke wedstrijd om naar te kijken!

Annie de Vries