De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Zeer goed gespeeld Appelscha 1 – Hoogenveen 1

Dinsdagavond 30 januari 2018 speelde Appelscha 1 hun wedstrijd tegen Hoogeveen 1. Zij deden dat met 2 invallers vanwege 2 geblesseerde spelers t.w. Janet en Roel. Het waren Lyan en Stefan die Ruth en Teun bijstonden in de wedstrijd.

Rond 20.00 uur werd er begonnen met de herendubbel. Teun en Stefan hun eerste set liep heel erg goed, ze wonnen die dan ook dik.

In de 2e set kregen ze echt veel meer tegenstand, maar toch wonnen ze die ook. Ruth en Lyan haalden ook de winst binnen, maar met een minder groot verschil dan de heren.
In de mix van Lyan en Stefan waren zowel in de eerste als de tweede set mooie slagenwisselingen te zien, zij wonnen hun partij.

De tegenstanders brachten naar voren dat ze wel erg moesten wennen aan de licht spiegelingen. De thuisspelers zeiden dat ook zij daar vaak last van hadden. Ruth en Teun wonnen redelijk op hun gemak hun beide sets.

“Ons” team uit Appelscha had 4 punten gescoord, dus verliezen kon niet meer. Ruth speelde haar enkel tactisch en goed, ze zorgde dat het 5e punt binnen kwam. Stefan had een hele pittige tegenstander, hij moest er hard voor gaan, wat zijn partij heel spannend maakte. In de 1e set haalde hij krap aan de winst binnen met 22-20. De 2e set was ook mooi voor de supporter aan de kant, het ging met meer gemak waarbij Stefan regelmatig een paar punten voor kon blijven. Hij won dan ook zijn partij. Lyan had niet grote moeite om haar beide sets met groot verschil naar zich toe te trekken. Tot slot was Teun de laatste die nog in het veld stond. Hij kreeg wel iets meer tegenstand, maar hoefde toch niet te vrezen voor verlies.

Appelscha 1 won deze wedstrijd dus met 8-0.

Heel goed gedaan en natuurlijk met dank aan de invallers!

Annie de Vries