De sportvereniging van Appelscha

De competitiewedstrijd van Appelscha 4 was de 1e thuiswedstrijd in het komende seizoen van de dorpencompetitie.
Het team bestond uit: Kees, Jan, Jannie en Sytske.

Jan was een gelegenheidsinvaller, omdat het team nog maar één vaste heer heeft. Ze hopen natuurlijk dat er snel een vaste speler wordt gevonden.
Rond 20.00 uur kon de wedstrijd beginnen. Er was maar één veld beschikbaar, omdat de groep die training heeft rond deze tijd nogal groot is. Er werd begonnen met de herendubbel wedstrijd. Kees en Jan begonnen meteen aan een superspannende 1e set. Eerst stonden ze steeds een beetje achter, maar gaandeweg ging de strijd heel erg gelijk op. Dit ging zo door tot 20-20. Toen ging het er dus om, wie het eerst op 2 punten verschil uitkwam. Gelukkig waren dat Jan en Kees.

In de 2e set ging het vanaf het begin weer verder met steeds gelijke standen, tot het leek of de Steenwijkse tegenstanders de moed een beetje verloren. Mede hierdoor kwam de overwinning van Kees en Jan een beetje sneller tot stand, dan in de 1e set.
Een goed begin is het halve werk wordt er wel eens gezegd, zou dat deze avond ook zo zijn? Nu was het de beurt aan Jannie en Sytske, om te laten zien of dat gezegde nu ook opging. Nou het lukte hen wonderbaarlijk goed om hun damesdubbelwedsstrijd tot een goed einde te brengen. Ze wonnen beide sets met redelijk groot verschil.

Hierna waren de mixdubbel partijen aan de beurt. Jannie en Jan gingen als eersten het veld in. De 1e set haalden ze vrij gemakkelijk binnen. Tijdens de 2e set gaven de tegenstanders wat meer partij, maar jammer genoeg voor hen leidde dat niet tot setwinst. Die werd verdiend door de beide Appelschaster spelers. Sytske en Kees kregen heel wat tegenstand in hun 1e set. Het bleef heel lang door met gelijke standen.
Toch ging de winst van deze set naar “ons”. In de 2e set hadden ze vanaf het begin wat voorsprong, maar uiteindelijk was er in de eindstand maar 3 puntjes verschil. Dit betekende dat er niet meer verloren kon worden, maar wat zouden de enkelspel wedstrijden gaan brengen?

Jan begon als eerste, want op dat moment was er nog steeds maar één veld beschikbaar. Zijn 1e set ging heel goed, zonder dat het al te veel moeite leek te kosten. De 2e set kreeg hij iets meer punten tegen, maar die won hij ook. Kees had een heel andere partij. Zijn 1e set verloor hij met niet al te groot verschil. De 2e set was geweldig spannend. Het werd 20-20 en daarna 23-21, waardoor Kees er een 3e set uitsleepte. Blijkbaar was de energie in die set een beetje op, want nu verloor hij vrij vors.

Ondertussen warende dames ook aan hun enkelpartijen begonnen, doordat het na 22.00 uur was, de tijd waarop degenen die training hadden gestopt waren. Sytske was flink in vorm en won vrij gemakkelijk haar beide sets. Met Jannie was het een heel ander verhaal.
Haar 1e set was zeer boeiend om te zien. Alweer een zeer gelijk opgaande strijd. Het was een vraag wie uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Dit werd Jannie met 22- 20. De 2e set was in eerste instantie ook spannend, maar die verloor ze. Zij moest dus nog een 3e set spelen. Nu leek ook bij haar de energie een beetje op te zijn. Zou trainer Piet dan toch gelijk hebben met zijn uitspraak, dat de wedstrijdspelers wat meer energie moesten opdoen! Wie weet?

Dit was dus het einde van een lang durende avond met heel sportieve en gezellige mensen. De eindstand was 6-2, een prachtig resultaat.