De sportvereniging van Appelscha

Op de laatste dag van september 2017 speelden er 3 teams een thuiswedstrijd. Dit waren AFC 1 zij kwamen uit tegen BC Amor 7 uit Groningen, AFC J1 tegen BC Bedum J2 en AFC J3 tegen BC Erica J2.

Deze keer waren er 6 velden in gebruik voor de 3 thuisspelende teams. Na het inspelen en de warming up konden de wedstrijden beginnen. Op de tribune werd door een paar ouders nog wat nagepraat over de uitwedstrijden van vorige week. Alle drie de teams begonnen met de dubbelspel wedstrijden. AFC1 begon met een dames en een herendubbel. J1 ook, maar J3 die officieel alleen met jongens spelen konden natuurlijk alleen maar heren in het veld staan, hoewel bij hun tegenstanders wel een meisje meespeelde. Zij speelden met 2 heren en 1 dame.

AFC 1 speelde supergoed. De dubbels werden gewonnen. Bij de enkelspelwedstrijden deed Willem even niet mee vanwege een opspelende schouder blessure. Voor hem was Roel gevraagd om even in te vallen, want hij was toch aanwezig als leider van de jeugdteams. Dit kon Willem dan even van hem overnemen. De andere 3 enkelspel wedstrijden werden vrij vors gewonnen. Roel maakte er een zeer langdurige 1e set van die hij net met 20-22 verloor. Zijn 2e set ging iets minder goed waardoor hij helaas met verlies afsloot.

Bij de mixdubbelspel wedstrijden deed Willem gewoon weer mee, deze werden beide gewonnen. Hun eindstand was dus 7-1. Voor AFC J1 kon je alleen maar complimenten uitdelen. Zij deden het echt heel goed! Ze haalden alle 8 wedstrijdpunten binnen, dus was de eindstand 8-0. Geweldig jongelui! AFC J3 had net iets meer tijd nodig om hun punten binnen te halen. Zij speelden een flink aantal 3 setters. Toch haalden ook zij met een eindstand van 4-2 de overwinning en dat tegen koploper Erica! Doorzetten met flinke inzet bleek het sleutelwoord!