De sportvereniging van Appelscha
AFC Appelscha

Verslag van badminton uitwisseling

Op woensdag 29 november zijn wij met 9 personen van AFC vertrokken richting Drachten en daar deelgenomen aan een avond badmintonnen met andere verenigingen. De grootste groep kwam natuurlijk van BC Drachten. Ook Vrij Uit uit Heerenveen was aanwezig, helaas maar met 1 persoon.

Uitwisseling badminton

Eerst gingen we gezellig even overslaan. Tegen 20.00 kwamen er 2 jongens aan die ons training gaven. Zij speelden competitie. We moesten heel erg letten op het principe van kijken, lopen en slaan. Daar draaide de hele training om. Het was een lekker half uurtje trainen. Daarna gingen we een toernooitje spelen.

Iedereen moest een kaart trekken. Deze 4 kaarten correspondeerden weer met een badminton veld. De telling liep door. Kreeg je het sein dat het spel afgelopen was, moest je de eindstand op een formulier schrijven. Op dat formulier stond ook een kalender van de maand november. Daarna moest je cijfers afstrepen van de kalender. Wat te maken had met de eindstand. Je mocht aftrekken, optellen, vermenigvuldigen en delen.

Dit was voor sommigen wel even wennen. We zijn tot 22.00 uur doorgegaan. Toen gedoucht en nadien nog een hapje en drankje genuttigd. Het hapje kwam van rekening van BCD. Er waren ook prijsjes beschikbaar gesteld. Klaas en Henriëtte vielen in de prijzen. Ze kregen een chocolade letter.

Het was een uitstekende, gezellige en geslaagde avond. Voor herhaling vatbaar.

Tineke