De sportvereniging van Appelscha

Badmintontraining of toch thuis Sinterklaas vieren? Zowel bij de jeugd als bij de volwassenen waren er minder mensen aanwezig om te trainen.

Voor de thuisspelende teams Appelscha 3, met de spelers, Kitty, Marian Chris en Stefan (Tilly), en hun tegenstanders Appelscha 2, met Ettje, Siepie, Jan en Berend, was dit wel prettig, omdat ze nu van twee velden gebruik konden maken. Berend viel in voor Klaas, die voor het eerst weer probeerde even mee te doen met de training. Beide teams komen uit in de dorpencompetitie poule B.

Stefan en Chris hadden het in de 1e set moeilijk tegen Jan en Berend,
deze set verloren zij. Toen ze de 2e set begonnen werden ze flink aangemoedigd, wat blijkbaar hielp, want na deze set gewonnen te hebben, haalden ze ook de 3e set binnen. Het was een superspannende partij! Kitty en Marian hielden het bij 2 sets, die ze beide wonnen.

De mix van Marian en Chris ging nogal op en neer. Het werd wederom een driesetter, maar deze keer gingen Ettje en Jan er met de winst vandoor, zodat hun 1e puntje in deze wedstrijd binnen was. De 1e set van Kitty en Stefan was heel erg spannend, maar ze verloren deze helaas met 20-22. Tijdens de 2e set lieten ze blijkbaar de moed een beetje zakken, want ze gaven hem bijna weg aan Siepie en Berend. De tussenstand was hierbij weer helemaal gelijkgetrokken.

Het enkelspel bracht Marian na drie sets een welverdiende overwinning. Stefan leek niet helemaal op dreef te zijn, want hij zette er weer een verliespunt tegenover, dus won Jan.

Kitty kon de strijd tegen Siepie ook niet helemaal aan waarmee de thuisspelers achter stonden. Het hing nu van Chris af, of ze zouden verliezen of gelijkspelen. Wat natuurlijk te verwachten is, als Chris in het veld staat, is dat er een driesetter van gaat komen. Nou hij maakte het waar hoor, door zijn 2e set met verlies af te sluiten, dus wie zou er winnen Chris of Berend?

Gelukkig voor de thuisspelers won Chris deze laatste set.
Deze geweldige Sint-wedstrijd eindigde met de stand 4-4, dus geen winnaars, maar ook geen verliezers!