De sportvereniging van Appelscha

Dinsdagavond 7 november 2017 speelde Appelscha 1 tegen Ruinen 1. De wedstrijd begon met de vaste spelers Ruth Janet, Roel en Teun.

Al kort na het begin van de herendubbel werd er vanaf de kant gezien dat Roel heel moeilijk liep. Even daarna stopte hij met spelen en werd door toepassing van EHBO geprobeerd om het probleem op te lossen. Toen dat niet lukte werd er een vervanger onder de trainende mensen gevonden. Gelukkig was Stefan de Haan bereid om voor Roel in te vallen en waren de heren uit Ruinen het er mee eens dat hij de herendubbelpartij mocht afmaken met Teun.

De heren uit Appelscha begonnen al met een achterstand aan de 1e set, wat wel gedeeltelijk werd goedgemaakt, maar toch met verlies werd afgesloten. Tijdens de 2e set zag je dat Teun en Stefan aan elkaar begonnen te wennen en deze set werd dan ook in winst beëindigd. Als gevolg hiervan moest er dus een 3e set worden gespeeld, die ze ook met winst konden afsluiten. Geweldig!

De dames hadden een moeilijke strijd, vooral in de 1e set, de 2e set ging een stuk beter, maar net niet goed genoeg om een 3e set af te dwingen. Ruth en Teun mochten als eersten beginnen met de mix. Dit ging eigenlijk heel goed, ze wonnen dan ook beide sets. Nu was de beurt aan Janet en Stefan, ook bij hen kwam de overwinning in beide sets vrij gemakkelijk binnen.

Teun had een moeilijke 1e set in zijn enkelpartij, zodat hij die met verlies afsloot. De 2e set ging een stuk beter, dat werd winst met een klein verschil. De 3e set was super spannend, maar helaas werd deze beëindigd met 2 puntjes verschil in zijn nadeel. Bij Stefan was het een heel ander verhaal, hij won n.l. zijn beide sets met vrij vorse voorsprong. Janet verloor haar 1e set met een klein verschil. In de 2e set leek de fut eruit te zijn en moest ze deze afsluiten met een groot verschil in punten in haar nadeel.

Nu hing het van Ruth af of het gelijk spel zou worden of toch nog een winnende eindstand. Zij was intussen aan haar 3e set begonnen, dus keek iedereen vol spanning toe hoe of zij deze set zou beëindigen. Er werd een zucht van verlichting geslaakt toen zij won. Nu was de winst met 5-3 binnen.