De sportvereniging van Appelscha

Dinsdagavond 10 oktober 2017 was de eerste thuiswedstrijd van Appelscha 3. Het team bestond uit de nieuwe spelers Kitty, Marian, Chris en Stefan. Ze speelden tegen Ruinen 2.
Om ca. 20.00 werd begonnen met het herendubbelspel.

Beide Appelschaster heren moesten even wennen aan de nieuwe medespeler. De 1e set werd verloren. De 2e set was echt heel spannend, maar ze verloren toch nipt met 20-22. Het spel van Chris en Stefan was echt al beter dan in de 1e set. Bij de dames was te zien, dat Kitty en Marian wel vaker samen hadden gespeeld. Hun 1e set was echter wel super spannend, maar zij konden het nog net omzetten in een overwinning voor hen. De 2e set werd met iets groter verschil binnengehaald. De eerste mixdubbel wedstrijd werd gespeeld door Marian en Chris. Het was echt merkbaar, dat zij nog niet aan elkaar gewend waren. De tegenstanders wonnen de 1e set met gemak. In de 2e set waren ze al wel iets beter op dreef, maar er werd wel verloren. Bij Kitty en Stefan was het tijdens de 1e set van hetzelfde laken en pak zou je kunnen zeggen, zij verloren die ook nogal vors. De 2e set ging hun ook al veel beter af, helaas toch met verlies als resultaat.

Stefan was de eerste die aan zijn enkelspelwedstrijd begon. Dit was een prachtige gelijk opgaande prestatie van de beide heren. Stefan verloor zijn 1e set met een zeer klein verschil, maar de 2e set won hij met precies dezelfde cijfers. Het werd dus voor het eerst deze avond een driesetter. Gelukkig kon Stefan redelijk op zijn gemak die set winnen. Chris deed heel erg zijn best, maar hij was jammer genoeg niet opgewassen tegen zijn goed spelende tegenstander.

Kitty speelde in de 1e set gelijkwaardig aan haar tegenstandster, af en toe stond ze zelfs even voor, maar op het laatst werd ze ingehaald en verloor ze toch nog. Tijdens de 2e set leek haar energie op te zijn, want deze set werd vrij dik verloren. Winnen kon toen niet meer, maar een puntje erbij zou de eindstand toch nog wat meer acceptabel kunnen maken. Dat hing af van wat Marian zou kunnen klaarspelen. De 1e set was geweldig om naar te kijken. De standen bleven maar gelijk opgaan. Marian trok hier aan het langste eind. De 2e set was minder spannend en die verloor ze. Wat zou de 3e set haar en de toeschouwers brengen? Ze was de enige die nog in het veld stond! Marian begon met een voorsprongetje en die bleef ze tot aan het einde houden.

De eindstand was 3-5, maar iedereen zowel de kijkers als de spelers hebben enorm genoten!